Hjemmelavet croissanter & hygge
Jeg besluttede mig for at lave croissanter idag til eftermiddags hygge når storebror havde fri for skole, vi prøver så vidt muligt hverdag når der ikke er fritids aktiviteter, at hygge efter skole med frugt og et spil inden dagens lektier skal laves, det var første gang jeg begav mig ud i det med croissanter, havde fundet opskriften fra sif orellana, hun har simpelthen de mest fantastiske opskrifter og de er som regel dejlige nemme at lave, jeg lavede lidt om på dem ved at proppe lidt kanel ind i, de var et kæmpe hit hos drengene. opskriften er følgene:
1 dl vand
2 dl mælk
50 g gær
1 tsk sukker
11/2 tsk salt
1 æggeblomme
425 g hvedemel (måske en del mere)
225 g blødt smør
Pensling
1 sammenpisket æg
Bland gær med vand og mælk. Tilsæt sukker, salt, æggeblomme og mel og ælt dejen sammen. Lad den hæve i 15 minutter. Rul den da ud til en aflang firkant og smør 1/3 af smørret ud på hele fladen. Fold den ene side 1/3 ind over dejen og læg den anden side hen over (ligesom når man laver en birkes, før den skæres ud). Rul dejen ud påny, smør endnu 1/3 del af smørret ud og fold dejen sammen igen. Læg dejen sammen ligesom før endnu engang, rul ud påny, smør den sidste portion smør på og læg dejen sammen. Rul nu dejen ud til en pizzabund og del den i 16 lige store lagkagestykker. Rul hver trekant sammen til en croissant og læg den på bagepladen beklædt med bagepapir. Lad croissanterne hæve i 45 minutter, pensl dem med æg og bag dem på 220 grader i ca. 15 minutter.
Croissanterne kan fyldes med et stykke mørk chokolade eller en nougat klat, eller som jeg gjorde med kanel.
Ingen kommentarer endnu